Frame

De frames van onze tafels bestaan uit staal met een poedercoating of een galvanische bewerking met een transparante coating. Als het frame langdurig vochtig blijft zal dit vocht door de coating heen de onderliggende laag bereiken en deze aantasten.

Tafelframes uitsluitend reinigen met een vochtige, schone doek en daarna droogwrijven.
Contact met vloeistoffen en reinigingsmiddelen zo veel mogelijk voorkomen.

Hout

Hout is een natuurproduct, aangezien geen enkele boom hetzelfde is, kunnen uw tafels dan ook onderling iets verschillen. Er kunnen geringe verschillen in bijv. kleur en structuur optreden. Kleurnuances zijn ook typerend voor een natuurlijke afwerking.

Hout reageert sterk op omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheidsgraad. Met name in de winter heeft uw tafel het zwaar en zal het hout waarschijnlijk uitzetten en/of kleine scheurtjes vertonen. Dit is een eigenschap onlosmakelijk verbonden aan écht hout en derhalve geen grond voor reclamatie.

Het houten blad zal in de loop der tijd van kleur veranderen door de invloed van zonlicht.

Bij contact met vloeistoffen, deze direct opdeppen/droogmaken.

Schoonmaken met een schone licht vochtige doek.

Glas

Wij gebruiken glas, met een hoge draagkracht in diverse diktes. Kleine luchtbellen en krassen, die vanaf 2 meter niet te zien zijn, geven volgens leveringsvoorwaarden van de glasleveranciers geen recht op klachten, daar deze bij de bewerking van glas onvermijdelijk zijn. Onze glasplaten zijn rondom gepolijst en de hoeken worden afgesneden. Glas is heel hard en biedt weerstand. Metalen voorwerpen van messing of zilver zullen geen krassen veroorzaken. De krassen ontstaan door porselein of aardewerk, want keramiek is harder dan glas. (bijv. bij het verschuiven van een porseleinen vaas dwars over het glasblad, zijn krassen blijvend zichtbaar. Het is aan te raden vilt aan de onderkant te plakken).

Schoonmaken met water (eventueel met een beetje afwasmiddel, net als bij vensterglas). Zeer kleine ondiepe krasjes kunnen met een vloeibaar schuurmiddel en een vochtig doekje gepolijst worden.

Keramiek

Het blad van keramiek kan worden gereinigd met warm water met eventueel wat reinigingsmiddel. Houdt u hierbij de dosering van de fabrikant aan.

Spoel eventueel af met warm water en wrijf het oppervlak droog. Verwijder vlekken van vloeistoffen zo snel mogelijk om indroging te voorkomen. Hardnekkiger vlekken kunnen met een vloeibaar schuurmiddel en een vochtige doek worden verwijderd.

Wij raden gebruik van waxen en oliehoudende zepen af.

Keramiek is een hard materiaal. Om breken en krassen te vermijden, raden we gebruik van botte of zware voorwerpen af. Vooral de randen van het keramiek zijn kwetsbaar en kunnen breken.


Tafels: Nooit schuiven, maar altijd tillen bij het verplaatsen.